Μυστηριώδης θάνατος συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου στην Τζακάρτα!


Στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην… Τζακάρτα και η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο…

Σύμφωνα με το “news247.gr” “νεκρός βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα, ο Βλάσης Καμπούρογλου και ο θάνατός του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποδίδεται σε αυτοκτονία.
Ο Βλάσης Καμπούρογλου, ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Drumilan, η οποία είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά για την προμήθεια των πυραύλων Tor M1.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακίνηση του μαύρου χρήματος είχε δώσει στην απολογία του ο εξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας. Όπως είχε πει ο Νίκος Ζήγρας, ο Βλάσης Καπούρογλου μετέφερε βαλίτσες με μίζες για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο 60χρονος Βλάσης Καμπούρογλου, «Τζορτζ Τορ» όπως αποκαλούσε τον εαυτό του, από το 2004 και μετά είχε χαθεί και εθεάθη τελευταία φορά δημόσια πριν από δύο χρόνια, στην Ιθάκη, όπου οι γείτονες τον έβλεπαν να επιβλέπει των εργασιών ανακαίνισης της βίλας που διατηρεί στο νησί. Ήταν παντρεμένος με Αγγλίδα, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες. Φημολογείται έντονα ότι ο Βλάσης Καμπούρογλου ήταν συνιδιοκτήτης πολυτελούς ξενοδοχείου στη Σερβία.

Ο ρόλος του στην εταιρεία Drumilan International (Hellas)
Η Drumilan International (Hellas), Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία-Αντιπροσωπείες Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, ιδρύθηκε το 1998. Δημιουργήθηκε μετά την υπογραφή (κατ΄ εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου) της συμφωνίας για την αγορά των TOR-M1 από τον Γιάννη Σμπώκο (διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας) και τον Μιχαήλ Βορομπιόφ, εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας ANTEY, της εταιρείας δηλαδή που κατασκεύαζε και πουλούσε τους TOR.

Έδρα της εταιρείας ορίστηκε ο Δήμος Αθηναίων (Χατζηγιάννη Μέξη 5). Σήμερα εκεί στεγάζεται και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, μεταξύ άλλων, το αποτελούσαν οι κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάτ του Μισέλ, Πορτογάλος υπήκοος, επιχειρηματίας, κάτοικος Λευκωσίας Κύπρου, επί της οδού Τεμπών, αριθ. 22, γεννηθείς στη Δαμασκό Συρίας, στις 24/8/1941, καθώς και ο Βλάσιος Καμπούρογλου του Παρασκευά, Ελληνας υπήκοος, επιχειρηματίας, κάτοικος Μελισσίων Αττικής, επί της οδού Λεωφ. Πεντέλης, γεννηθείς στην Αθήνα το έτος 1951. Γι” αυτή την εταιρεία και τον ρόλο της καλείται ο Καμπούρογλου από τη Βουλή το 2004.

Η Drumilan Offset Program Ltd του Φουάντ Αλ Ζαγιάτ και η Drumilan International (Hellas) ΑΕ ήταν αδελφές εταιρείες – σήμερα έχουν «λυθεί». Σε αυτές μεταφέρθηκαν κατ” αρχήν τα 25 εκατ. δολάρια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (offsets) από την Αntey.

Ο Βλάσης Καμπούρογλου κατέθεσε για το θέμα στην επιτροπή της Βουλής, στις 14/12/2004, ισχυριζόμενος ότι «η εταιρεία με έδρα την Αθήνα δεν έχει εισπράξει το παραμικρό ποσό από τη σύμβαση αντισταθμιστικών, ούτε από άλλη αιτία αφού δεν έχει εκδώσει κανένα τιμολόγιο. Ο κύκλος των εργασιών της περιοριζόταν αποκλειστικά στην υλοποίηση της σύμβασης αντισταθμιστικών ωφελημάτων των TOR-M1″.

Αυτές οι δηλώσεις του προκάλεσαν και την έκρηξη βουλευτή της ΝΔ, που έφτασε να πει στον κ. Καμπούρογλου: «Προς Θεού κύριε, μας δουλεύετε εδώ πέρα μέσα;», όταν ο μάρτυρας δήλωσε ότι νιώθει «ηλίθιος», διότι η εταιρεία της οποίας προΐστατο (Drumilan), δεν είχε έσοδα, παρά το γεγονός ότι είχε αναλάβει έργα ύψους 770 εκατ. ευρώ”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...